U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Veldwerkdagen voor vrijwilligers
Wie zich heeft aangemeld als vrijwilliger ontvangt uitnodigingen voor veldwerkdagen in de eigen mailbox . Het is heerlijk om in een groep buiten te werken. Gezellig, en ondertussen maken we het landschap mooier. Wil je meedoen? Meld je ook aan als vrijwilliger!
Zaterdag 7 maart gaan we weer de handen uit de mouwen steken! Kom allemaal helpen. 
 
Na een natte herfst en een zachte winter...
De natte herfst maakte het de boeren niet makkelijk om alle aardappels en andere late gewassen binnen te halen. Er is niet veel wintertarwe gezaaid... De zachte winter is wel fijn voor veel insecten en vogels, maar het werkt ook ontwrichtend. Afwachten maar wat dat betekent voor de broedsels van vogels. Zijn er insecten (voer voor jongen) op de juiste  momenten? En afwachten wat het betekent voor de boeren! Is het vochttekort weer aangevuld? Je zou denken van wel  met al die regen. Maar op sommige plekken blijkt de bodem zo uitgedroogd, dat alle regen wegspoelt via de oppervlaktes. En zal het land, waar nu enorme plassen staan, straks in april begaanbaar zijn voor machines zodat de aardappels de grond in kunnen? Dingen waar je eerder vrij zeker van kon zijn, veranderen. Het wordt allemaal steeds onzekerder. We gaan het zien.
 
Bezoek
Steeds meer mensen weten Boerenbuitengebied te vinden om erdoorheen te fietsen of te wandelen. De zandlaan die over het land van Peter Harry Mulder loopt en die de Tussenklappen met de Daaleweg verbindt, is opgenomen in het provinciale wandelnetwerk. Wandelaars zijn er welkom, honden en fietsen niet. 
 
Ook de ontwikkeling van natuurinclusieve landbouw door Peter Harry wekt veel belangstelling. Zijn proef met strokenteelt (27m) is zichtbaar langs de Eendrachtsweg, in het oostelijk deel van Boerenbuitengebied gelegen. Vanwege die proef is hij gevraagd om deel te nemen aan een project van Delphi en de WUR over strokenteelt. 
De groepen bezoekers blijven komen. Nu zijn het vaak beleidsmakers van provinciale overheden en het ministerie van lnv. 
Het is ook goed om te merken dat er overal in het land boeren aan de slag gaan met vernieuwing. Het project -voorBoeren- probeert ze te vinden en bedrijfsbezoeken te organiseren. Zodat andere boeren er een kijkje kunnen nemen. Boeren leren het beste van elkaar. En het is praktijkervaring die meer overtuigt dan theoretische kennis. 
 
Deltaplan Biodiversiteitsherstel
Dit deltaplan is een interessant en breed maatschappelijk gedragen plan. Ook LTO was betrokken bij de totstandkoming en onderschrijft het. Meer informatie vind u op de website samenvoorbiodiversiteitsherstel, op die van het NERN en in een factsheet van LTO.
  
We hebben de afgelopen jaren nieuwsbrieven samengesteld en uitgebracht. Ze zijn hier te vinden. De openbare Facebookpagina geeft ook een goed beeld van het reilen en zeilen in Boerenbuitengebied.